Българска асоциация по превенция и контрол на нозокомиалните инфекции

"Безопасност за пациента
Защита на персонала"

RORARIX

БАПКНИ "БулНозо" е член на Международната Федерация по Контрол на Инфекциите (IFIC)

IFIC logo

Място за реклами

Предлагаме настоящото каре за публикуване на Ваша реклама. Вижте нашите оферти.

___________

Първият тематичен брой от поредицата БулНозо Академия.

Корица

С настоящото издание се опитахме да съберем в помагало с формат А5 Медицинския стандарт и редица препоръки за превенция на инфекциите. Надяваме се така да сме полезни за ежедневната ви практика.

Google група BulNoso

За да сте информирани за нашата дейност:
Имейл:
Архив на групата

Класиране на този сайт в:

BGtop
Щракнете, за да гласувате за нас

Пети национален семинар на БулНозо Академия
с подкрепата на Министерство на Здравеопазването

Поредният, 5-ти Национален семинар на „БулНозо Академия“ ще се проведе на 10 ноември, 2017 г. в Университетска болница „Св. Анна“-София.

Снимки

Програма

Второ съобщение

Покана за участие

Покана за участие до фирми

Регистрационна карта за фирмени участници

Уважаеми колеги,

С цел да разшири своята информационна дейност от 2009 г. БулНозо организира РЕГИОНАЛНИ СЕМИНАРИ на тема: "Защита на пациента и предпазване на персонала от нозокомиални инфекции /ВБИ”

  • Осигурява се обучение на място за мед. персонал на няколко болници от съседни области;
  • Първите 3 семинари през 2009 г. (с общо 370 участници) бяха проведени в болниците домакини: МБАЛ “Ат. Дафовски”- Кърджали (снимки), МОБАЛ «Д-р Ст. Черкезов» - В. Търново (снимки) и МБАЛ - Бургас още за тях на стр. 7-8, том 6 на «Нозокомиални инфекции»
  • През 2011 г. се проведе втората сесия на семинарите (общо 278 участници) с домакини МБАЛ “Света Марина”- Варна (програма на семинара) и МБАЛ “Д-р Иван Селимински”- Сливен (снимки), посветени на 25-годишния юбилей на Международната седмица за превенция на инфекциите още за тях в следващия том 8
  • В края на м.май 2012 г. се проведе шестият поред семинар, този път с домакини МБАЛ и РЗИ - гр. Благоевград, с общо 57 участници от 10 лечебни заведения (в градовете Благоевград, Петрич, Разлог, Сандански и Г. Делчев) и от РЗИ Благоевград. От името на Управителния съвет на БулНозо благодарим на домакините и поздравяваме новите членове на Асоциацията. На снимките можете да видите моменти от учебните занимания  в голямата зала на Общината в  гр. Благоевград, като илюстрация на създадената творческа и същевременно открита, приятелска атмосфера (снимки).
  • На 28 ноември 2013 г., в конферентната зала на УМБАЛ „Света Анна“ София се проведе семинар с тематика, насочена предимно към специалистите – лекари и сестри от звената за интензивни грижи, с висока концентрация на рискови пациенти и лечебно-диагностични процедури. С помощта на лекторите, доказани специалисти в тази област и подбраните фирмени презентации, участниците се запознаха с иновационните подходи и консумативи, които позволяват да са подобри съществено безопасността на грижите на пациентите. Осигурени бяха удостоверения с кредитна оценка от БЛС и БАПЗГ. (снимки, писмо до участниците, благодарствено писмо до участниците в семинара, програма)
  • На 23 юни 2015 г., в МБАЛ "Света Петка"- гр. Видин се проведе регионален семинар на БАПКНИ "БулНозо", организиран съвместно с РЗИ - Видин. Включиха се и участници от още няколко МБАЛ в регионите Видин, Монтана и Враца - от градовете Белоградчик, Лом, Берковица, Монтана, Козлодуй и Мездра. (вижте повече, снимки)
  • На 26-27 ноември 2015 г в Университетска болница „Света Анна” – София се проведе третият национален семинар на БулНозо Академия. (снимки, програма (pdf файл), второ съобщение, пояснения, покана)

Снимка 1 Снимка 2 Снимка 3

УС на БулНозо благодари отново на всички болници - домакини на семинарите и на фирмите, които ги подкрепят.
Очакваме покани за домакинство на следващия ни семинар.
 

 

Copyright © 2010, Българска асоциация по превенция и контрол на нозокомиалните инфекции БулНозо.